X
تبلیغات
آموزش آشپزی - انواع املت ها

آموزش آشپزی

آموزش آشپزی انواع غذاها دسر ها و سالاد ها و انواع شیرینی ها

«املت پیاز»

مواد لازم


- تخم مرغ 2 عدد
- شیر 2 قاشق غذاخوری
- پیاز 1 عدد بزرگ
- نمک و فلفل به مقدار لازم

* طرز تهیه
1- پیاز را خلال کنید و با مقدار کافی روغن آن را سرخ نمایید.
2- تخم مرغها را در ظرفی شکسته، کاملا هم بزنید و به آن شیر و نمک و فلفل را اضافه کنید و در تابه ای با مقدار کافی روغن، که کاملا داغ شده است بریزید و در تابه را بگذارید تا املت بسته شود.
3- پیاز سرخ شده را روی املت بپاشید و آن را لوله کنید.

ادامه ...

«املت به فرم کیک»

مواد لازم (برای 4 نفر):
- تخم مرغ 6 عدد
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- پیاز 2 عدد بزرگ
- فلفل دلمه ای یک عدد متوسط
- سس گوجه تند در صورت تمایل
- شیر 6 قاشق غذاخوری
- رب یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

* طرز تهیه:
1- یک عدد از پیازها را از رنده درشت رد کرده آن را با مقدار کمی روغن سرخ کنید. سپس به آن گوشت چرخ کرده مخلوط با پیاز رنده شده را اضافه کنید و آن را تفت دهید تا حدی که آب گوشت کشیده شود. به آن کمی زردچوبه بزنید و نمک و فلفل و رب را اضافه کنید و کمی تفت دهید. پس از آن فلفل دلمه نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. (بجای فلفل دلمه می توان از 2 قاشق غذاخوری جعفری خرد شده استفاده کرد.)
2- دو عدد از تخم مرغها را در ظرفی شکسته و آن را با چنگال هم بزنید. سپس به آن شیر و نمک و فلفل را اضافه کنید و آن را در تابه ای با روغن داغ ریخته، بگذارید یک طرف املت سرخ شود. با تخم مرغهای دیگر به همین ترتیب دو عدد املت دیگر تهیه کنید.
3- در یک ظرف گرد و با گنجایش مناسب یک املت ساده قرار دهید و روی سطح آن از مایه گوشتی بریزید. پس از آن یک املت دیگر روی املت اول قرار دهید و روی آن مایه گوشتی بریزید و املت سوم را هم روی املت دوم قرار دهید و روی آن را با سس گوجه فرنگی تند و مایه گوشتی به شکل دلخواه تزیین کنید.

املت به فرم(((کیک))
 

مواد لازم:
- بادمجان قلمی و متوسط 2 عدد
- تخم مرغ 2 عدد
- شیر 2 قاشق غذاخوری
- سیر 2 پر
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

* طرز تهیه
1- بادمجانها را پوست کرده و حلقه حلقه کنید، به آن نمک زده، همراه سیر خلال شده در روغن سرخ نمایید. (اگر هنگام سرخ کردن کدو و بادمجان شعله کم باشد و در تابه را بگذارید بادمجان یا کدو در ضمن سرخ شدن کاملا می پزد و روغن خود را پس می دهد.) سپس به آن کمی زردچوبه بزنید.
2- تخم مرغها را در ظرفی شکسته و با چنگال هم بزنید و به آن شیر و نمک و فلفل را بیفزایید و در تابه با روغن داغ بریزید و بلافاصله در تابه را بگذارید تا تخم مرغ خود را بگیرد و سرخ شود.
3- بادمجانهای حلقه شده را روی این تخم مرغها چیده و املت را لوله کنید. یا املت را از وسط تا کرده، سپس با کفگیر آن را برداشته و در دیس بگذارید.

املت کدو عینا مانند املت بادمجان است و با همان مقدار مواد لازم، فقط بجای بادمجان از کدو استفاده می کنیم.


+ نوشته شده در  جمعه پانزدهم مهر 1390ساعت 16:7  توسط سرآشپز روز  | 

املت مربا

املت مربا

مواد لازم


تخم مرغ  :  ۹ عدد
شیر هموژنیزه  :  ۹ قاشق سوپخوری
مربا  :  ۱ فنجان
روغن  :  ۶ قاشق سوپخوری
فلفل  :   قدری
نمک  :   قدری


طرز تهیه



برای تهیه هر املت ساده، تخم مرغ‌ها را در ظرفی می‌شکنیم و می‌زنیم تا کاملاً کف کند، کمی نمک و فلفل و سه قاشق شیر را داخل تخم مرغ می‌ریزیم و به‌هم می‌زنیم، بعد تابه مناسبی را که لبه آن تقریباً به ارتقاع ۲.۵ سانتی‌متر باشد روی آتش می‌گذاریم و سه قاشق روغن را در تابه می‌ریزیم و می‌گذاریم تا روغن کاملاً داغ شود، بعد مایه تخم مرغ و شیر را در تابه می‌ریزیم به‌طوری که سطح تابه پوشیده شود. یک لحظه در تابه را می‌گذاریم تا املت بسته شود، بعد املت را با یک چنگال و یک کفگیر به‌دقت لوله می‌کنیم.
دو املت ساده به روش بالا تهیه می‌کنیم و لای هرکدام مقداری مربا می‌گذاریم و لوله می‌کنیم.



+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و سوم شهریور 1390ساعت 18:55  توسط سرآشپز روز  | 

رولت تخم مرغ و ماهی

رولت تن ماهی و تخم مرغ


مواد لازم:

کنسرو ماهی تن 400 گرم
 تخم مرغ  2 عدد
پنیر پیتزای رنده شده 100 گرم
آرد نان  50 گرم
 سرکه  1 قاشق غذاخوری
 جعفری خرد شده  مقداری
 تخم مرغ آب پز سفت 3 عدد 
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه:

کنسرو ماهی تن را که از روغن جدا شده است، داخل ظرفی می ریزیم، سپس باچنگال کمی خرد کرده و تخم مرغ، پنیر رنده شده، آرد نان، سرکه، جعفری خرد شده، نمک و فلفل را با یکدیگر خوب مخلوط می کنیم تا به صورت خمیر در آید.

سپس خمیر را روی ورقه آلومینیومی ( فویل ) پهن می کنیم و تخم مرغ های آب پز سفت را درون آن می گذاریم و به صورت رُل می پیچیم. بعد دو سر کاغذ را پیچیده و محکم می کنیم. پس از آن درون تنظیف می پیچیم و رولت را درون ظرف آبی که در حال جوش است به مدت 20 دقیقه قرار می دهیم.

بعد از این مدت شعله را خاموش کرده و صبر می کنیم فویل درون آب سرد شود. اکنون داخل ظرفی را برگ کاهو گذاشته و رولت را برش می زنیم و داخل ظرف می گذاریم. سپس با لیمو و خیار شور تزیین می کنیم.


+ نوشته شده در  شنبه نوزدهم شهریور 1390ساعت 21:1  توسط سرآشپز روز  | 

انواع دسرها

کرم مکا با سس گردو و قهوه

 

 

 

 

مواد لازم :

 

تخم مرغ 4 عدد  , شکر 0.5 فنجان ,نمک یک هشتم قاشق چایخوری ،  پودر قهوه (نسکافه) 1.5 قاشق چایخوری ، آب جوش 2 قاشق سوپخوری ,کاکائو 1 قاشق سوپخوری ،  شیر یا مخلوط شیر و خامه 2.5 فنجان ,وانیل 0.25 قاشق چایخوری ،  برای تزیین نیمه ای مغز گردو و گیلاس و پره های پرتقال

 

 

طرز تهیه :

قهوه و کاکائو را در آبجوش حل کنید و تخم مرغ ها و شکر و نمک را به آن اضافه کنید تا با هم مخلوط شود شیر را داغ کنید کم کم به مواد اضافه کنید وانیل را نیز اضافه کنید این مایه را در یک قالب گرد 25 سانتی متر که قبلاً چرب شده بریزید و آنرا در ظرفی که قطر آن 1.5 سانتی متر آب جوش است بگذارید و در حرارت 325 درجه فارنهایت بمدت یک ساعت بپزید برای امتحان یک کارد در کرم فرو کنید اگر تمیز بیرون آمد پخته است . وقتی خنک شد از ظرف جدا کرده بر می گردانیم دور آنرا با گیلاس و پرتقال و گردو تزیین کنید و آنرا در یخچال نگهدارید هنگام مصرف این را به تکه های کوچک ببرید و سس مخصوص قهوه و گردو را روی آن بریزید .

 

کافه گلاسه

 

 

 

 

مواد لازم :


بستنی ساده یا شکلاتی بمقدار لازم (بهتر است ساده باشد)
شیر 1 لیتر ,شکر سه چهارم پیمانه ,نسکافه یا کاکائو بمقدار لازم

 

  

 

طرز تهیه :

 

شیر را روی حرارت جوشانده شکر را اضافه می کنیم بدلخواه نسکافه یا کاکائو را هم اضافه می کنیم اگر با طعم نسکافه خواستیم 4 قاشق مربا خوری نسکافه اگر با طعم کاکائو خواستیم 5 قاشق مرباخوری پر کاکائو اضافه می کنیم پس از آماده شدن می گذاریم خنک شود سپس در یخچال قرار می دهیم تا کاملاً سرد شود موقع مصرف بوسیله قاشق مخصوص بستنی 2 تا 3 توپی بستنی داخل لیوان بلندی قرار می دهیم و از شیر سرد رویش می ریزیم در کنار لیوان کافه گلاسه یک قاشق بلند و یک نی قرار می دهیم .

 

کاپوچینو (یک نوع نسکافه فرانسوی)

 

 

 

مواد لازم :


نسکافه 4 قاشق سوپخوری , آب جوش 2 ، قاشق غذاخوری، شیر 7 فنجان , شکر 0.75 فنجان ,پودر قند 2 قاشق سوپخوری ,خامه 4 قاشق سوپخوری حدود 100 گرم

 

طرز تهیه :

 

ظرف مناسبی مانند لیوان بزرگ انتخاب می کنیم طوری که همزن بتواند داخل آن خوب حرکت کند 4 قاشق سوپخوری نسکافه را با 2 قاشق غذاخوری آب جوش مخلوط کرده حدود 10 دقیقه با همزن با دور تند می زنیم تا کاملاً سفت و غلیظ شود شیر را که قبلاً با شکر جوشانده ایم در حال جوش به نسکافه زده شده اضافه می کنیم با یک قاشق فقط یک دور کوچک هم می زنیم شیر و نسکافه را در فنجانهای آماده ریخته خامه را که با پودر قند قبلاً زده ایم و سفت و پوک شده با قاشق مرباخوری به صورت یک گلوله داخل فنجانها می اندازیم حتماً کنار فنجانهای کاپوچینو ظرف شکر قرار می دهیم تا اگر شیرینی آن به ذائقه مهمان کم بود آنرا شیرین کند کاپوچینو در فنجان چایخوری سرو می شود .

 

فرماژ قهوه

 

 

 

مواد لازم :


آب جوش یک سوم فنجان  , تخم مرغ 3 عدد, شکر سه چهارم فنجان، ژلاتین 3 قاشق مرباخوری ,خامه 1.25 فنجان، میوه تازه فصل برای تزیین  , خامه زده شده برای تزیین یک فنجان ,وانیل 0.25 قاشق چایخوری

 

طرز تهیه :

 

0.25 فنجان خامه را بزنید تا سفت و سفید شود آنرا در حرارت اطاق نگهدارید قهوه را در آب جوش حل کنید ژلاتین را در آب جوش بریزید و آنر ا روی بخار بگیرید تا کاملاً حل شود در یک کاسه بزرگ تخم مرغ را بریزید تا کف کند بعد به تدریج شکر و قهوه و وانیل را اضافه کنید و 5 دقیقه آنرا با درجه تند با تخم مرغ زن برقی بزنید تا کاملاً غلیظ شود محلول ژلاتین را اضافه کنید و سی ثانیه بزنید خامه زده شده را در داخل تخم مرغ کنید و با دقت آن را مخلوط کنید و این را در یک قالب ژله 1.5 لیتری بریزید و آن را در یخچال بگذارید تا کاملاً ببندد (4 الی 8 ساعت) هنگام مصرف باقیمانده خامه را بریزید تا شکل بگیرد قالب فروماژ را در دیس زیبایی برگردانید و آنرا با خامه زده شده و میوه تزیین کنید این دسر برای 6 تا 8 نفر کافیست .

 

شیر برنج

 

 

 

مواد لازم :


برنج 200 گرم ,شیر 1.5 لیتر ,آب 2 لیوان ,گلاب 0.5 پیمانه ,شکر یا مربا یا نمک

 

 

 

 

 

 

طرز تهیه :

 

برنج را که قبلاً چند ساعت خیس کرده ایم با 2 لیوان آب می پزیم آبش که کشیده شد شیر را اضافه کرده و باز به پختن ادامه می دهیم تا دانه های برنج کاملاً نرم شود در نهایت گلاب را اضافه نموده چند جوش که خورد شیر برنج آماده مصرف است . می توان آنرا با شکر یا شربت یا مربا مورد مصرف قرار داد اگر شیرین دوست نداشتید می توانید کمی نمک بزنید ولی معمولاً شیرین مصرف می شود .

شله زرد

 

 

 

مواد لازم :


برنج 400 گرم ,شکر 200 گرم , آب 13 لیوان, گلاب 2 لیوان   ,زعفران 1 قاشق مرباخوری
روغن یا کره 200 گرم ,خلال بادام 200 گرم , خلال پسته و دارچین برای تزیین

 

 

 

طرز تهیه  :

 

ابتدا برنج را تمیز کرده خوب می شوییم و 24 ساعت قبل با آب گرم آنرا خیس می کنیم زمان پخت برنج را با دو کف دست خوب له می کنبم هر چقدر برنج له و خرد شود شله زرد بهتر در می آید (می توانید در 1 و 2 و 3 مرحله آنرا له کنید) با آب ذکر شده مخلوط کرده روی حرارت قرار می دهیم و مرتب هم می زنیم که گلوله نشود از زمانی که جوش آمد شعله را ملایم کرده و گاهی هم می زنیم تا برنج کاملاً پخته شود خلال بادام را که قبلاً خیس کرده ایم اضافه می نماییم و وقتی از پخته شدن برنج و غلیظ شدن مایه اطمینان پیدا کردیم شکر و روغن را اضافه کرده و پس از چند جوش گلاب را اضافه می کنیم باز به پختن ادامه می دهیم تا مایه شله زرد غلیظ و پخته شود آنگاه زعفران را که قبلاً در کمی آب جوش حل کرده ایم به شله زرد اضافه می کنیم تا شله زرد زرد و خوشرنگ شود یک جوش که خورد شعله را خاموش می کنیم و در ظرف مناسب می کشیم پس از اینکه کمی خنک شد رویش را با دارچین و خلال پسته تزیین می کنیم . 

 

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه شانزدهم شهریور 1390ساعت 13:57  توسط سرآشپز روز  | 

املت

امـلت قــارچ

مواد لازم براي يك نفر

تخم‌مرغ سه عدد

كره 15 گرم

قارچ اسلايس شده 40 گرم

نمك و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه:

ابتدا ماهيتابه‌اي به شعاع 20 سانتي‌متر انتخاب و بعد كره را درون آن انداخته تا آب شود. قارچ را داخل اين ماهيتابه ريخته تا كمي نرم شود، سپس تخم‌مرغ را به آن اضافه و در آخر نمك و فلفل را به آن مي‌افزاييم.

 

املت لوبیا سفید

مواد لازم برای 4 نفر :

لوبیا سفید پخته شده 200 گرم
فلفل دلمه ای قرمز خرد شده 1 عدد بزرگ
کرفس خرد شده 3 ساقه
تخم مرغ 6 عدد
کنجد 3 قاشق غذاخوری
روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
کاهو چند برگ برای سرو

روش تهیه :

فلفل دلمه ای و کرفس را در روغن مایع به مدت 8-6 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند. سپس لوبیا سفید را اضافه کنید و همه مواد را در سطح تابه پخش کنید.

تخم مرغ را با چنگال بزنید و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و روی مواد بریزید. با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید و کنجد را روی آن بپاشید و با حرارت ملایم به مدت 10- 8 دقیقه بپزید. املت را برش زده، با برگ کاهو تزیین کنید و گرم سرو نمایید.

 

املت فلفل دلمه ای

مواد لازم:

*پياز کوچک- يک عدد

*گوجه فرنگي- يک عدد

*فلفل دلمه سبز کوچک- يک عدد

*فلفل دلمه قرمز کوچک- يک عدد

*سير- يک حبه

*تخم مرغ- ۲ عدد

*نمک و فلفل

*روغن براي سرخ کردن
طرز تهيه:

*تمام سبزيجات را به يک اندازه خرد کنيد اين کار را مي توانيد در سبزي خردکن و يا غذاساز انجام دهيد به شرطي که مواد له نشود.

*در ظرفي سبزيجات خرد شده را با تخم مرغ و ادويه به هم بزنيد تا کاملا مخلوط شود.

*مقداري روغن را در ماهي تابه بريزيد و هنگامي که روغن داغ شد مخلوط مواد را به ماهي تابه اضافه کنيد. هر دو طرف املت را بپزيد و همراه با سبزي تازه ميل کنيد.


املت بادمجان

مواد لازم:
- بادمجان قلمی و متوسط 2 عدد
- تخم مرغ 2 عدد
- شیر 2 قاشق غذاخوری
- سیر 2 پر
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

* طرز تهیه
1- بادمجانها را پوست کرده و حلقه حلقه کنید، به آن نمک زده، همراه سیر خلال شده در روغن سرخ نمایید. (اگر هنگام سرخ کردن کدو و بادمجان شعله کم باشد و در تابه را بگذارید بادمجان یا کدو در ضمن سرخ شدن کاملا می پزد و روغن خود را پس می دهد.) سپس به آن کمی زردچوبه بزنید.
2- تخم مرغها را در ظرفی شکسته و با چنگال هم بزنید و به آن شیر و نمک و فلفل را بیفزایید و در تابه با روغن داغ بریزید و بلافاصله در تابه را بگذارید تا تخم مرغ خود را بگیرد و سرخ شود.
3- بادمجانهای حلقه شده را روی این تخم مرغها چیده و املت را لوله کنید. یا املت را از وسط تا کرده، سپس با کفگیر آن را برداشته و در دیس بگذارید.

املت کدو عینا مانند املت بادمجان است و با همان مقدار مواد لازم، فقط بجای بادمجان از کدو استفاده می کنیم


املت گوجه فرنگي با پنير

مواد لازم:

پياز متوسط 1 عدد ساطوري شده
زردچوبه و فلفل از هر كدام 1 قاشق غذا خوري
گوجه فرنگي 3 عدد
تخم مرغ 3 عدد
پنير ليقوان 3 قاشق غذا خوري (خرد شده )
روغن

طرز تهيه :

پياز را با زردچوبه و فلفل مخلوط كنيد و در تابه بريزيد و روي حرارت بگذاريد. بعد از اينكه يه كم آب پياز گرفته شد روغن را اضافه كنيد و آن را تفت دهيد تا رنگش طلايي بشه.
گوجه فرنگي هاي خرد شده را اضافه كنيد و در تابه را ببنديد تا گوجه ها له شوند. ( اول پوست گوجه ها را بكنيد )
وقتي گوجه ها كاملا له شدند و آب آنها كشيده شد ، تخم مرغ و پنير را اضافه كنيد و هم بزنيد. غذا آماده است ، نوش جان كنيد.


املت سبزيجات

مواد لازم:

* فلفل دلمه اي 2 قاشق
* پياز نگيني 2 قاشق
* هويج نگيني 2 قاشق
* كدو خورشتي 2 قاشق
* گوجه فرنگي 2 عدد متوسط
* قرص سبزيجات 0.5 پيمانه
* قارچ 3 عدد
* آرد 4 قاشق
* تخم مرغ 4 عدد
* كره و روغن به ميزان لازم
* نمك، فلفل و دارچين به ميزان لازم

طرز تهيه:

پخت اين املت بسيار آسان است و در ضمن به علت تنوع مواد و سبزيجات داراي خواص بالايي است.

تمام مواد را با هم مخلوط كرده و در روغن كاملاً داغ سرخ مي كنيم. درب ماهي تابه را نگذاريد چون عرق مي كند. بعد از پخت اين طرف، املت را برگردانده تا طرف ديگر املت نيز بپزد. غذا حاضر است

 

املت سبزیجات

مقداری پیازچه، هویج، فلفل دلمه‌ای، گوجه‌فرنگی و پیاز رنده شده را با 4 عدد تخم‌مرغ خوب هم بزنید. فلفل نمك و زردچوبه اضافه كنید و آن را داخل یك ظرف چینی یا پیركس بریزید و ظرف را درون ظرف بزرگتری قرار دهید و داخل ظرف نرسیده به لبه ظرف املت، آب بریزید.

با این روش به شیوه بن‌ماری می‌توانید املت خود را بپزید. روی در این دو ظرف یك در پوشیده با پارچه قرار دهید و در واقع املت را دم كنید. بعد از حدود نیم ساعت، املت شما حاضر می‌شود.

سبزیجات با قرار گرفتن در مجاورت روغن و دمای زیاد خواص خود را از دست می‌دهند، اما با پختن به روش بن ماری یا حرارت غیرمستقیم، این مشكل را ندارد و تمام ویتامین‌های سبزیجات مصرف شده در این غذا حفظ می‌شود.

این غذا نشاسته و هیدرات كربن ندارد و برای جبران آن می‌توانید آن را با پوره سیب‌زمینی یا نان مصرف كنید.

خواص فلفل دلمه‌ای
فلفل دلمه‌ای یكی از انواع پر استفاده فلفل در سراسر دنیاست. این نوع فلفل در رنگ‌های سبز، زرد و قرمز وجود دارد. پاپریكا یا فلفل دلمه‌ای، منبع خوبی از ویتامینC ، بتاكاروتین و بیوفلاونیدن (یكی از انواع آنتی‌اكسیدان) است. فلفل دلمه‌ای سبز رنگ، 2 برابر و فلفل دلمه‌ای قرمز رنگ 3 برابر نیاز روزانه بدن ویتامینC دارند. فلفل دلمه‌ای قرمز رنگ شامل مقدار فراوانی بتاكاروتین نیز هست (بتاكاروتین می‌تواند در بدن تبدیل به ویتامینA شود.) بیوفلاونیدن هم كه از آنتی‌اكسیدان‌ها محسوب می‌شود از فعالیت رادیكال‌های آزاد جلوگیری و از سرطان و بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌كند. فلفل دلمه‌ای برای زخم‌ معده نیزمفید است.
جالب است بدانید در مطالعات ثابت شده است كه خوردن 20 گرم فلفل، درست 30 دقیقه قبل از خوردن یك عدد آسپیرین، از اثرات مخرب مصرف طولانی مدت این دارو بر بافت معده و دوازدهه، مصرف طولانی مدت آن جلوگیری می‌كند و به این ترتیب، می‌توان از این دارو به راحتی استفاده كرد، بدون آن كه نگران زیان آن بود. فلفل، داروی ضد سرطان است. كپساسین موجود در فلفل، به عنوان یك تركیب ضد سمی عمل می‌كند و مانع از فعالیت تركیبات سرطان‌زا در بدن می‌شود و از تشكیل تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری می‌كنند.

وجود مقادیر فراوان ویتامینC در فلفل دلمه‌ای باعث شده این سبزی برای درمان سرماخوردگی مفید باشد. طوری كه مصرف مرتب این سبزی در برنامه غذایی، هم شدت و هم طول دوران سرماخوردگی را كاهش می‌دهد.

این سبزی دارای خواص ضدعفونی‌كنندگی نیز هست. كپساسین موجود در فلفل، بخصوص در فلفل معمولی، تركیب شیمیایی‌ای دارد كه موجب تحریك سیستم ایمنی می‌شود و در حمله به عوامل عفونی به این سیستم كمك می‌كند. به علاوه، این تركیبات موجب تحریك معده برای ترشح اسید می‌شود، بنابراین افرادی كه در برنامه غذایی‌شان به طور مرتب از این سبزی استفاده می‌كنند، كمتر به بیماری‌های عفونی مبتلا می‌شوند.

 


املت قارچ و سوسیس

املت قارچ و سوسیس را بهتر است با قارچ و سوسیس کبابی تهیه کنید.زمان تهیه: 5 دقیقه زمان پخت: 15 دقیقه مواد لازم برای 4 نفر: قارچ: سه عدد تخم مرغ: 4 عدد سوسیس: 100 گرم روغن زیتون: 2- 1 قاشق غذاخوری نمک و فلفل به اندازه لازم طرز تهیه: تخم مرغ ها را ابتدا خوب هم بزنید. .نمک و فلفل به آن ها اضافه کنید. سوسیس و قارچ ها را به مدت 5 دقیقه روی کباب پز کباب کرده و یا درون روغن سرخ کنید. آن ها را به قطعات کوچک تقسیم کنید. درون تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط آن را گرم کنید. سوسیس و قارچ ها را درون تابه ریخته و روی آن ها تخم مرغ ها را بریزید. درب تابه را بگذارید و روی شعله متوسط به مدت 10- 5 دقیقه یا تا زمانی که خوب بپزند حرارت دهید.

املت لوبیا سفید

مواد لازم برای 4 نفر :

لوبیا سفید پخته شده 200 گرم
فلفل دلمه ای قرمز خرد شده 1 عدد بزرگ
کرفس خرد شده 3 ساقه
تخم مرغ 6 عدد
کنجد 3 قاشق غذاخوری
روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
کاهو چند برگ برای سرو

روش تهیه :

فلفل دلمه ای و کرفس را در روغن مایع به مدت 8-6 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند. سپس لوبیا سفید را اضافه کنید و همه مواد را در سطح تابه پخش کنید.

تخم مرغ را با چنگال بزنید و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و روی مواد بریزید. با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید و کنجد را روی آن بپاشید و با حرارت ملایم به مدت 10- 8 دقیقه بپزید. املت را برش زده، با برگ کاهو تزیین کنید و گرم سرو نمایید.


املت فلفل دلمه ای

مواد لازم:

*پياز کوچک- يک عدد

*گوجه فرنگي- يک عدد

*فلفل دلمه سبز کوچک- يک عدد

*فلفل دلمه قرمز کوچک- يک عدد

*سير- يک حبه

*تخم مرغ- ۲ عدد

*نمک و فلفل

*روغن براي سرخ کردن
طرز تهيه:

*تمام سبزيجات را به يک اندازه خرد کنيد اين کار را مي توانيد در سبزي خردکن و يا غذاساز انجام دهيد به شرطي که مواد له نشود.

*در ظرفي سبزيجات خرد شده را با تخم مرغ و ادويه به هم بزنيد تا کاملا مخلوط شود.

*مقداري روغن را در ماهي تابه بريزيد و هنگامي که روغن داغ شد مخلوط مواد را به ماهي تابه اضافه کنيد. هر دو طرف املت را بپزيد و همراه با سبزي تازه ميل کنيد.

 

املت بادمجان

مواد لازم:
- بادمجان قلمی و متوسط 2 عدد
- تخم مرغ 2 عدد
- شیر 2 قاشق غذاخوری
- سیر 2 پر
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

* طرز تهیه
1- بادمجانها را پوست کرده و حلقه حلقه کنید، به آن نمک زده، همراه سیر خلال شده در روغن سرخ نمایید. (اگر هنگام سرخ کردن کدو و بادمجان شعله کم باشد و در تابه را بگذارید بادمجان یا کدو در ضمن سرخ شدن کاملا می پزد و روغن خود را پس می دهد.) سپس به آن کمی زردچوبه بزنید.
2- تخم مرغها را در ظرفی شکسته و با چنگال هم بزنید و به آن شیر و نمک و فلفل را بیفزایید و در تابه با روغن داغ بریزید و بلافاصله در تابه را بگذارید تا تخم مرغ خود را بگیرد و سرخ شود.
3- بادمجانهای حلقه شده را روی این تخم مرغها چیده و املت را لوله کنید. یا املت را از وسط تا کرده، سپس با کفگیر آن را برداشته و در دیس بگذارید.

املت کدو عینا مانند املت بادمجان است و با همان مقدار مواد لازم، فقط بجای بادمجان از کدو استفاده می کنیم

املت گوجه فرنگي با پنير

مواد لازم:

پياز متوسط 1 عدد ساطوري شده
زردچوبه و فلفل از هر كدام 1 قاشق غذا خوري
گوجه فرنگي 3 عدد
تخم مرغ 3 عدد
پنير ليقوان 3 قاشق غذا خوري (خرد شده )
روغن

طرز تهيه :

پياز را با زردچوبه و فلفل مخلوط كنيد و در تابه بريزيد و روي حرارت بگذاريد. بعد از اينكه يه كم آب پياز گرفته شد روغن را اضافه كنيد و آن را تفت دهيد تا رنگش طلايي بشه.
گوجه فرنگي هاي خرد شده را اضافه كنيد و در تابه را ببنديد تا گوجه ها له شوند. ( اول پوست گوجه ها را بكنيد )
وقتي گوجه ها كاملا له شدند و آب آنها كشيده شد ، تخم مرغ و پنير را اضافه كنيد و هم بزنيد. غذا آماده است ، نوش جان كنيد.

 

املت سبزيجات

مواد لازم:

* فلفل دلمه اي 2 قاشق
* پياز نگيني 2 قاشق
* هويج نگيني 2 قاشق
* كدو خورشتي 2 قاشق
* گوجه فرنگي 2 عدد متوسط
* قرص سبزيجات 0.5 پيمانه
* قارچ 3 عدد
* آرد 4 قاشق
* تخم مرغ 4 عدد
* كره و روغن به ميزان لازم
* نمك، فلفل و دارچين به ميزان لازم

طرز تهيه:

پخت اين املت بسيار آسان است و در ضمن به علت تنوع مواد و سبزيجات داراي خواص بالايي است.

تمام مواد را با هم مخلوط كرده و در روغن كاملاً داغ سرخ مي كنيم. درب ماهي تابه را نگذاريد چون عرق مي كند. بعد از پخت اين طرف، املت را برگردانده تا طرف ديگر املت نيز بپزد. غذا حاضر است

 

املت سبزیجات

مقداری پیازچه، هویج، فلفل دلمه‌ای، گوجه‌فرنگی و پیاز رنده شده را با 4 عدد تخم‌مرغ خوب هم بزنید. فلفل نمك و زردچوبه اضافه كنید و آن را داخل یك ظرف چینی یا پیركس بریزید و ظرف را درون ظرف بزرگتری قرار دهید و داخل ظرف نرسیده به لبه ظرف املت، آب بریزید.

با این روش به شیوه بن‌ماری می‌توانید املت خود را بپزید. روی در این دو ظرف یك در پوشیده با پارچه قرار دهید و در واقع املت را دم كنید. بعد از حدود نیم ساعت، املت شما حاضر می‌شود.

سبزیجات با قرار گرفتن در مجاورت روغن و دمای زیاد خواص خود را از دست می‌دهند، اما با پختن به روش بن ماری یا حرارت غیرمستقیم، این مشكل را ندارد و تمام ویتامین‌های سبزیجات مصرف شده در این غذا حفظ می‌شود.

این غذا نشاسته و هیدرات كربن ندارد و برای جبران آن می‌توانید آن را با پوره سیب‌زمینی یا نان مصرف كنید.

خواص فلفل دلمه‌ای
فلفل دلمه‌ای یكی از انواع پر استفاده فلفل در سراسر دنیاست. این نوع فلفل در رنگ‌های سبز، زرد و قرمز وجود دارد. پاپریكا یا فلفل دلمه‌ای، منبع خوبی از ویتامینC ، بتاكاروتین و بیوفلاونیدن (یكی از انواع آنتی‌اكسیدان) است. فلفل دلمه‌ای سبز رنگ، 2 برابر و فلفل دلمه‌ای قرمز رنگ 3 برابر نیاز روزانه بدن ویتامینC دارند. فلفل دلمه‌ای قرمز رنگ شامل مقدار فراوانی بتاكاروتین نیز هست (بتاكاروتین می‌تواند در بدن تبدیل به ویتامینA شود.) بیوفلاونیدن هم كه از آنتی‌اكسیدان‌ها محسوب می‌شود از فعالیت رادیكال‌های آزاد جلوگیری و از سرطان و بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌كند. فلفل دلمه‌ای برای زخم‌ معده نیزمفید است.
جالب است بدانید در مطالعات ثابت شده است كه خوردن 20 گرم فلفل، درست 30 دقیقه قبل از خوردن یك عدد آسپیرین، از اثرات مخرب مصرف طولانی مدت این دارو بر بافت معده و دوازدهه، مصرف طولانی مدت آن جلوگیری می‌كند و به این ترتیب، می‌توان از این دارو به راحتی استفاده كرد، بدون آن كه نگران زیان آن بود. فلفل، داروی ضد سرطان است. كپساسین موجود در فلفل، به عنوان یك تركیب ضد سمی عمل می‌كند و مانع از فعالیت تركیبات سرطان‌زا در بدن می‌شود و از تشكیل تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری می‌كنند.

وجود مقادیر فراوان ویتامینC در فلفل دلمه‌ای باعث شده این سبزی برای درمان سرماخوردگی مفید باشد. طوری كه مصرف مرتب این سبزی در برنامه غذایی، هم شدت و هم طول دوران سرماخوردگی را كاهش می‌دهد.

این سبزی دارای خواص ضدعفونی‌كنندگی نیز هست. كپساسین موجود در فلفل، بخصوص در فلفل معمولی، تركیب شیمیایی‌ای دارد كه موجب تحریك سیستم ایمنی می‌شود و در حمله به عوامل عفونی به این سیستم كمك می‌كند. به علاوه، این تركیبات موجب تحریك معده برای ترشح اسید می‌شود، بنابراین افرادی كه در برنامه غذایی‌شان به طور مرتب از این سبزی استفاده می‌كنند، كمتر به بیماری‌های عفونی مبتلا می‌شوند.

 

املت قارچ و سوسیس

املت قارچ و سوسیس را بهتر است با قارچ و سوسیس کبابی تهیه کنید.زمان تهیه: 5 دقیقه زمان پخت: 15 دقیقه مواد لازم برای 4 نفر: قارچ: سه عدد تخم مرغ: 4 عدد سوسیس: 100 گرم روغن زیتون: 2- 1 قاشق غذاخوری نمک و فلفل به اندازه لازم طرز تهیه: تخم مرغ ها را ابتدا خوب هم بزنید. .نمک و فلفل به آن ها اضافه کنید. سوسیس و قارچ ها را به مدت 5 دقیقه روی کباب پز کباب کرده و یا درون روغن سرخ کنید. آن ها را به قطعات کوچک تقسیم کنید. درون تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط آن را گرم کنید. سوسیس و قارچ ها را درون تابه ریخته و روی آن ها تخم مرغ ها را بریزید. درب تابه را بگذارید و روی شعله متوسط به مدت 10- 5 دقیقه یا تا زمانی که خوب بپزند حرارت دهید.
 

املت تره فرنگی و اسفناج

مواد لازم برای 3 تا 4 نفر:


روغن مایع دو قاشق غذاخوری

فلفل‌ دلمه ‌ای قرمز خرد شده یك عدد

پودر زیره یك قاشق چایخوری

تره‌ فرنگی حلقه شده (ریز) سه عدد

برگ كوچك اسفناج 150 گرم

تخم‌ مرغ درشت 5 تا 6 عدد

ریحان و جعفری تازه خرد شده یك قاشق غذاخوری

نمك و فلفل سیاه به میزان لازم

پنیر پیتزا رنده شده 5/1 پیمانه (اختیاری)
طرز تهیه:

* روغن را در تابه بزرگی حرارت داده و فلفل ‌دلمه ‌ای را به مدت پنج تا هفت دقیقه در آن سرخ كنید. سپس زیره را به آن بیفزایید.

* بعد از دو دقیقه تره‌ فرنگی ‌ها را در تابه بریزید و در را آن ببندید تا پنج دقیقه تفت خورده و نرم شوند. آن گاه مقداری نمك و فلفل روی تره‌ فرنگی بپاشید.

* اسفناج‌ ها را به صورت درسته روی تره ‌فرنگی بریزید و در تابه را ببندید تا بخارپز شوند. بعد از سه تا چهار دقیقه مواد را هم بزنید.

* تخم‌ مرغ را به همراه نمك، فلفل، كمی زیره، ریحان و جعفری خرد شده در كاسه ‌ای بریزید و سپس آن ها را خوب هم بزنید.

* مایه حاصله را روی مخلوط داخل تابه بریزید و در تابه را ببندید تا تخم ‌مرغ با حرارت ملایم بپزد و سفت شود.

* در صورت تمایل پنیر رنده شده را روی املت بپاشید و آن را چند دقیقه در فر داغ بگذارید تا پنیر آب شده و كمی طلایی شود.

 

املت اسفناج

مواد لازم:

90 گرم یا سه‌چهارم پیمانه آرد گندم

یك عدد تخم‌مرغ

دو سوم پیمانه ماست

3 قاشق سوپ‌خوری آب

یك قاشق سوپ‌خوری روغن

500 گرم برگ اسفناج (آب‌پز و كوبیده شود)

نوك قاشق چایخوری جوز هندی رنده‌شده

نمك و فلفل، به مقدار لازم
مواد لازم داخل املت:

یك قاشق سوپ‌خوری روغن مایع

3 عدد پیازچه

225 گرم یا یك پیمانه خامه

4 قاشق سوپ‌خوری ماست شیرین

90 گرم یا سه‌چهارم پیمانه پنیر پیتزای رنده‌شده

یك عدد تخم‌مرغ (آرام زده شود)

125 گرم یا یك پیمانه گردو

2 قاشق سوپ‌خوری جعفری خردشده

نوك قاشق چای‌خوری فلفل سیاه
طرز تهیه:

1- آرد را الك كرده و با مقداری نمك مخلوط كنید. در ظرف دیگری تخم‌مرغ، ماست ، آب و روغن را با هم مخلوط كنید. سپس مخلوط آرد و نمك را كم‌كم به آن اضافه كرده و هم بزنید.

پوره اسفناج (اسفناج كوبیده شده) را نیز به همراه فلفل و جوز هندی به این مواد بیفزایید. به این ترتیب، مایه املت آماده می‌شود.

2- برای درست‌كردن مواد داخل این املت، روغن را در تابه نچسبی ریخته و پیازچه را در آن كمی تفت دهید. پس از آن در ظرف دیگری خامه، ماست شیرین و نیمی از پنیر پیتزا را با هم مخلوط كرده و سپس تخم‌مرغ زده‌شده را همراه گردو و جعفری خردشده به آن اضافه كنید. حالا این مخلوط را با نمك و فلفل سیاه، مزه‌دار كنید.

3- كمی روغن در تابه گرد كوچك و نچسبی بریزید و روی شعله اجاق‌گاز داغ كنید و با توجه به اندازه تابه چند قاشق سوپ‌خوری از مایه املت را در روغن داغ بریزید و تابه را كمی تكان دهید تا لایه‌ای از مایه در كف ظرف پخش شود.

حرارت دادن را تا 3 دقیقه یا تا زمانی كه حباب‌هایی در مركز املت ظاهر شود، ادامه دهید. حالا آن را برگردانده و روی دیگر را نیز 20 دقیقه سرخ كنید. پس از آن، املت را به بشقابی منتقل كرده و با لایه‌ای از فویل آلومینیوم روی آن را بپوشانید تا گرم بماند. سپس بقیه املت‌ها را به همین ترتیب درست كنید.

4- حالا مواد داخل املت را روی نیمه‌ای از هر كدام از املت‌ها ریخته و نیمه خالی آن را روی مواد برگردانده و دوباره یك‌بار دیگر تا كنید. این كار را درمورد همه املت‌ها انجام دهید؛ سپس یك عدد ظرف پیركس گود را چرب كرده و املت‌ها را كف آن بچینید و بقیه پنیر پیتزا را روی آنها بریزید.

پس از آن، ظرف حاوی املت‌ها را به مدت یك ربع داخل فر (با دمای 180 درجه سانتی‌گراد) قرار دهید.

 

املت ماکارونی

مواد اولیه برای دو نفر:

تخم‌ مرغ دو عدد

ماکارونی مدل‌ دار ریز 60 گرم

پیاز خرد شده دو قاشق غذاخوری

گوجه ‌فرنگی ریز خرد شده نصف پیمانه

جعفری خرد شده دو قاشق غذاخوری

روغن سرخ کردنی یک قاشق غذاخوری

آب دو قاشق غذاخوری

سُس کچاپ به میزان لازم

نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

ماکارونی را طبق دستور روی بسته‌ بندی، در آب جوشانده و آبکشی کنید.

سپس آن را با چنگال هم بزنید تا ماکارونی ‌ها از هم جدا شوند.

یک تابه متوسط نچسب را روی حرارت گذاشته و روغن را در آن بریزید.

پیاز را در آن تفت دهید و گوجه‌ فرنگی را به آن بیفزایید تا یک دقیقه سرخ شود.

ماکارونی و جعفری را در تابه بریزید و هم بزنید تا به مدت دو دقیقه مواد با هم سرخ شوند.

در این مرحله نمک و فلفل مورد نیاز را بریزید.

این مخلوط را طوری کف تابه پهن کنید که تمام مواد در همه جا به یک اندازه باشند.

حال تخم‌ مرغ‌ ها را به همراه دو قاشق غذاخوری آب و نمک هم زده و با حرکتی دورانی روی آن بریزید تا روی همه مواد را بگیرد. می ‌توانید برای این کار تابه را بلند کرده و بگردانید.

حرارت را کم کنید و در تابه را ببندید تا تخم‌ مرغ‌ ها سفت و زیر آن طلایی شود. املت آماده شده را با سُس کچاپ تزئین کنید.

 

املت برنج و پنیر

● مواد لازم
▪ سه چهارم فنجان برنج پخته شده،
▪ کمی نمک،
▪ نصف فنجان پنیر پرچرب،
▪ نصف فنجان فلفل دلمه خرد شده،
▪ سه قاشق غذاخوری کره
▪ هشت عدد تخم مرغ
● طرز تهیه
در یک کاسه پنیر و برنج و فلفل را باهم مخلوط کنید. سپس تخم مرغ ها را در ظرف دیگری شکسته و بخوبی هم بزنید تا زرده و سفیده با هم یکدست شوند. در این زمان فلفل و نمک را به آن اضافه کنید. روغن را در تابه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. مقداری از تخم مرغ زده شده را کف تابه ریخته و سپس مخلوط پنیر و برنج و فلفل را اضافه کنید و بقیه تخم مرغ های زده شده را روی آن بریزید. دو طرف املت را تا جایی که کاملاً سفت و پخته شود، بپزید.

 


املت اسفناج فوری

اسفناج: یک پیمانه
▪ کره: یک قاشق غذاخوری
▪ نمک: ۴/۱ قاشق چای خوری
▪ فلفل قرمز یا پاپریکا: به مقدار لازم
● طرز تهیه
۱) اسفناج ها را حدود ۱۸ دقیقه در آب نمک بجوشانید.
۲) سپس با فشار دست، آب اضافی آن ها را خارج کنید و بعد به صورت درشت خرد کنید.
۳) اسفناج ها را با تخم مرغ ها مخلوط کنید و مخلوط را درون تابه بریزید و وقتی کمی سفت شد با یک قاشق به زیر وسط املت بزنید و بگذارید تخم مرغ ها به قسمت داغ تابه برسند و به صورت یک دست بپزند.
۴) وقتی املت به رنگ طلایی تیره درآمد از قسمت لبه املت بگیرید وآن را به سمت مرکز تا کنید.
۵) املت را تا داغ است درون بشقاب بریزید و آن را میل کنید.

+ نوشته شده در  چهارشنبه شانزدهم شهریور 1390ساعت 13:34  توسط سرآشپز روز  |