آموزش آشپزی

آموزش آشپزی انواع غذاها دسر ها و سالاد ها و انواع شیرینی ها

انواع بستنی 4


بستنی یخی با طمع لیمو



مواد لازم :

2 فنجان
آب

1 فنجان
شكر

5/1 فنجان
آب ليمو ترش

2 عدد
سفيده ی تخم مرغ

طرز تهيه :

1- آب و شكر را روی حرارت ملايم می گذاريم تا حدود 10 دقيقه بجوشد.

2- آب ليمو ترش را اضافه می كنيم. سپس حدود يك ساعت در فريزر می گذاريم تا خودش را بگيرد ولی سفت نشود.

3- بعد از آن ، با همزن برقی آن را به هم می زنيم و سفيده های تخم مرغ را نيز به آن اضافه می كنيم . دوباره به هم می زنيم. پس از آن مجدداً مخلوط را در ظرف ريخته و در فريزر می گذاريم تا خودش را بگيرد. در پايان آن را با قاشق در بشقاب گذاشته و سرو می كنيم.

نكات تغذيه ای :

بستنی يكی از اشتها برانگيزترين دسرهای محبوب همه ما است . با توجه به گرمای فصل تابستان تهيه بستنی يخی با طعم ليمو كه منبع خوبی از ويتامين C است، در منزل خالی از لطف نخواهد بود.




چند نكته ضروري در مورد تهيه بستني ها

:

1- وقتي خامه به راحتي شكل نمي گيرد، نشان دهنده پرچرب بودن آن است. در اين صورت كمي شير خنك به آن اضافه مي كنيم و خوب به هم مي زنيم، بعد مورد استفاده قرار مي دهيم. علت ديگر ، شل بودن خامه است كه در اين صورت مقداري پودر خامه خشك اضافه مي كنيم.

2- شير را براي تهيه بستني حتماً بجوشانيد.

3- اگر كيفيت ثعلب( ماده پودري شكلي است كه معمولاً براي غليظ كردن بستني ها و بعضي از مرباها مورد استفاده قرار مي گيرد) پائين بوده ويا مقدار آن براي تهيه بستني كم باشد، در اين شرايط بستني كشدارنشده و حالت يخي به خود مي گيرد، پس بهتر است به مقدار تعيين شده توجه شود.

مواد لازم

1 كيلو
شير

250 گرم
شكر

30 گرم
ثعلب

نصف استكان
گلاب

يك سوم قاشق چايخوري
زعفران سائيده

100 گرم
خامه

طرز تهيه:

شير را مي جوشانيم و بعد حرارت آن را ملايم كرده و زعفران حل شده در گلاب را اضافه مي كنيم و شكر و ثعلب مخلوط شده را هم كم كم به آن اضافه كرده، با چنگال مرتب به هم مي زنيم تا شكر و ثعلب در شير حل شود. پس از خنك شدن مايع بستني، آن را در ظرف فلزي ( استيل) مي ريزيم و در ظرف پر از يخ نرم شده قرار مي دهيم و با همزن مرتب به هم مي زنيم تا بستني خودش را گرفته وسفت و كشدار شود. ظرف را در فريزر قرار مي دهيم و بعد از نيم ساعت آن را در مي آوريم و مجدداً با همزن خوب مي زنيم تا بستني آماده شود. موقع سرو مي توانيم آن را در ظرف بستني خوري بريزيم و با يك قاشق سوپخوري شربت آلبالو آن را تزئين كنيم و يا به طريق زير به آن خامه تكه تكه شده اضافه كنيم.

خامه را با كاردك فلزي يا پلاستيكي به كف سيني به قطر 2 ميلي متر بكشيد و آن را در فريزر و يا يخدان قرار دهيد.پس از سفت شدن آن را با كاردك از سيني جدا كرده و به بستني اضافه كنيد . موقع سرو از پودر پسته هم مي توانيم استفاده كنيم.

به علت وجود شير و خامه در بستني ، براي افرادي كه به مقدار كم لبنيات مي خورند ، مي تواند مفيد باشد ولي خواص شير را نخواهد داشت.

كل انرژي اين مقدار بستني ، 1735 كالري است. اين مقدار اگر توسط 10 نفر ميل شود ، سهم هر فرد 5/173 كالري خواهد بود.



بستني خامه‌اي (سنتي)

مواد لازم:
شير: دو ليوان

نشاسته: پنجاه گرم

شكر: پنجاه گرم

تخم‌مرغ: دو عدد

وانيل: مقداري

زعفران: يك قاشق مرباخوري

خامه: 150 گرمطرز تهيه:

بستني خامه‌اي يا زعفراني و يا سنتي از بستني‌هايي است كه در بين خانواده‌هاي ايراني بسيار متداول مي‌باشد. تهيه آن به شرح ذيل است: ابتدا شير را بجوشانيد و نشاسته را به آن اضافه كنيد تا چند دقيقه بپزد. زرده تخم‌مرغ را كه با شكر خوب هم زده‌ايد را به آن اضافه كنيد و بهم بزنيد. سفيده تخم‌مرغ را بايد آنقدر بزنيد تا كف خالصي شود. آن را هم داخل مايع بريزيد. سپس وانيل و زعفران را هم به آن اضافه نماييد. اين مخلوط بيش از دو دقيقه احتياج به پختن ندارد. سپس ظرف مايع را بگذاريد تا سرد شود. آن‌گاه مخلوط را به همراه خامه هم بزنيد و در ظرف مخصوص بريزيد و داخل فريزر بگذاريد تا زمان سرو كردن آن برسد. البته مي‌توانيد مخلوط را در ليوان‌هاي مخصوص بريزيد و داخل فريزر بگذاريد تا خودش را بگيرد.



ژله بستني در ظرف گرمكي

آشپزی- در ميان صيفي‌جات تابستاني، گرمك يكي از پرخاصيت‌ترين آنهاست كه فقط مدت زمان محدودي در ميوه‌فروشي‌ها يافت مي‌شود.
اين ميوه را كه در مقايسه با طالبي كمتر شيرين است، مي‌توانيد همراه با بستني ژله‌اي ميل كنيد تا كمبود شيريني آن با بستني جبران شود.

البته اگر گرمك پيدا نكرديد، از طالبي هم مي‌توانيد استفاده كنيد.

مواد لازم براي 8نفر:

- گرمك يا طالبي متوسط؛ يك عدد
- ژله طالبي، يك بسته
- بستني وانيلي؛ يك و نيم ليوان
- آب جوش؛ يك ليوان

روش تهيه:

1 - ابتدا گرمك يا طالبي را بشوييد و با چاقوي تيز به 2قسمت مساوي تقسيم كنيد. سپس تخم‌هاي داخل هر نيمه را خارج كرده و گوشت آنها را با استفاده از قاشق‌ يا چاقويي كوچك تا يك‌و نيم‌سانتي‌متري پوست، خالي كنيد.

2 - گوشت طالبي يا گرمك را با چاقو به قطعات ريز خرد كنيد و داخل سبدي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود. حالا هر كدام از پوسته‌ها را داخل كاسه‌اي متناسب با اندازه آنها قرار دهيد.

3 - بستني وانيلي را از فريزر خارج كنيد و كمي صبر كنيد تا در هواي معمولي اتاق كمي شل شود.
در اين فاصله، كاسه بلوري متوسطي آماده كنيد و پودر ژله را در آن بريزيد. سپس آب جوش را اضافه كنيد و آن‌قدر هم بزنيد تا پودر ژله به‌طور كامل در آب جوش حل شود.

4 - به جاي اينكه طبق روش معمول درست كردن ژله، آب سرد اضافه كنيد، يك و نيم ليوان بستني كمي شل شده را در كاسه محتوي محلول ژله‌اي بريزيد و خوب هم بزنيد.

5 - هر يك از نيمه پوسته‌هاي گرمك يا طالبي را با مقداري از گرمك يا طالبي خرد شده به همراه بستني ژله‌اي مايع پر كنيد. سپس پوسته‌ها را به يخچال انتقال دهيد و چند ساعت صبر كنيد تا بستني ژله‌اي داخل گرمك يا طالبي كاملا سفت شود. پس از آن شما مي‌توانيد با چاقو هر نيمه را به چند قسمت تقسيم كنيد. به اين ترتيب خواهيد ديد كه بستني ژله‌اي نيز همراه با گرمك يا طالبي بريده مي‌شود.





پاستیل ژله ای


مواد لازم :
پكتین 10 گرم
پودر تارتار 10 گرم
گلوكز مایع 100 گرم
شكر 450 گرم
آب 500 میلی لیتر
شكر اضافی 12 گرم
اسانس دلخواه و رنگ مجاز به میزان لازم

طرز تهیه:
ابتدا پكتین را همراه 450 گرم شكر كاملا مخلوط كرده و همراه آب روی حرارت قرار می دهیم تا كاملا شكر در آن حل شود.

سپس گلوكز مایع را به مواد روی حرارت می افزاییم. بعد از چند دقیقه پودر تارتار را در كمی آب سرد حل كرده و به باقی مواد اضافه می كنیم و اجازه می دهیم تا مواد به جوش آید و غلیظ شود. برای تعیین غلظت می توانیم مقداری از مواد را در یک ظرف بریزیم. اگر مواد سریعا بسته شد، یعنی غلیظ شده است.

در این مرحله چند قطره اسانس به همراه رنگ دلخواه را می افزاییم.

سپس در سینی تقریبا گودی كه سطح آن را با شكر نم دار( مخلوط شكر با كمی آب ) پوشانده ایم ، می ریزیم و با قالب مخصوص آن را قالب می زنیم.

بعد از این در فر قرار می دهیم و دوباره روی سطح پاستیل ها را با شكر نم دار می پوشانیم.

30 دقیقه صبر می كنیم تا پاستیل ها آماده شود.

ادامه ...

بستني ميوه اي

مواد لازم :

يك كيلو توت فرنگي

30 گرم ثعلب

250 تا 300 گرم شكر


طرز تهيه:
توت فرنگي را در مخلوط كن ريخته ، و شكر و ثعلب ( ماده پودري براي غليظ كردن بستني و مربا) مخلوط شده را كم كم به آن اضافه كنيد و در ظرف استيل بريزيد و در فريزر بگذاريد تا خودش را بگيرد. ظرف را از فريزر خارج كرده با همزن آن را بزنيد تا به حالت كشي درآيد. اين عمل را 3 بار تكرار كنيد تا بستني كاملاً كشدار شود. اين نوع بستني را مي توان با انواع ميوه ها و آبميوه ها تهيه نمود. براي تزئين آن هم مي توان از توت فرنگي حلقه شده، دو يا سه عدد گيلاس ساقه دار يا يكي دو پره پرتقال دو پوسته شده ويا موز استفاده كرد.


نكات تغذيه اي :
توت فرنگي داراي ويتامين هاي
E,B,C بوده و از نظر ويتامينC غني است. همچنين داراي املاح كلسيم، آهن و فسفر است. مصرف اين ميوه علاوه برانواع ويتامين ، املاح و آب كه هر كدام اثرات خود را بر بدن اعمال مي كنند، داراي خاصيت تقويت كننده، ملين وخنك كننده است


+ نوشته شده در  پنجشنبه هفدهم شهریور 1390ساعت 18:27  توسط سرآشپز روز  | 

انواع بستنی 2

بستنی‌ ایتالیایی‌

مواد لازم‌

▪ پودر ژلاتین‌: یك‌ قاشق‌ چایخوری‌
▪ شیر: یك‌ دوم‌ پیمانه‌
▪ كره‌ بدون‌ نمك‌: ۶۰ گرم‌
▪ وانیل‌ شكری‌: ۲ قاشق‌ چایخوری‌
▪ آب‌: یك‌ قاشق‌ غذاخوری‌
▪ سفیده‌ تخم‌مرغ‌: ۳ عدد
▪ پودر شكر: یك‌ دوم‌ پیمانه‌
▪ آب‌ لیمو: یك‌ قاشق‌ چایخوری‌
▪ شربت‌ قند: یك‌ قاشق‌ غذاخوری‌
▪ بیسكویت‌: ۱۲۰ گرم‌
طرز تهیه‌

ابتدا آب‌ را داخل‌ یك‌ كاسه‌ كوچك‌ بریزید و پودر ژلاتین‌ را روی‌ آن‌ بپاشید و اجازه‌ دهید تا ۲ الی‌ ۳دقیقه‌ بماند تا نرم‌ شود، پس‌ از آن‌ شیر، كره‌ و وانیل‌ را در قابلمه‌ای‌ مخلوط كرده‌ و روی‌ حرارت‌ ملایم‌ قراردهید، سپس‌ این‌ مواد را آرام‌ به‌ هم‌ زنید تا شیر گرم‌ و كره‌ در آن‌ آب‌ شود. آنگاه‌ قابلمه‌ را از روی‌ حرارت‌برداشته‌ و ژلاتین‌ را به‌ آن‌ اضافه‌ كنید تا كاملا حل‌ شود، پس‌ از آن‌ بگذارید این‌ مایه‌ خنك‌ شود و چندبارهم‌ بزنید تا سفت‌ نشود.
پس‌ از این‌ مراحل‌ سفیده‌ها را در كاسه‌ بزرگی‌ با همزن‌ دستی‌ یا برقی‌ آن‌ قدر به‌ هم‌ بزنید تا كاملا سفت‌شود. سپس‌ پودر شكر را به‌ تدریج‌ به‌ سفیده‌ها اضافه‌ كنید و به‌ هم‌ بزنید تا زمانی‌ كه‌ رنگ‌ مایع‌تان‌ كاملا غلیظشود، در این‌ حین‌ آب‌لیمو را نیز به‌ آن‌ اضافه‌ كنید و به‌ مدت‌ ۳۰ ثانیه‌ دیگر به‌ هم‌ بزنید.
پس‌ از آن‌، مخلوط شیر را كه‌ خنك‌ شده‌ به‌ تدریج‌ به‌ مواد اضافه‌ كنید و آرام‌ مخلوط كنید.
در این‌ مرحله‌ مواد آماده‌ شده‌ را درون‌ دستگاه‌ بستنی‌ساز بریزید و در صورتی‌ كه‌ این‌ دستگاه‌ را در اختیارنداشته‌ باشید مواد را در ظرف‌ پلاستیكی‌ گودی‌ بریزید و آن‌ را در فریزر با درجه‌ بالا قرار دهید.
بعد از دو ساعت‌ مواد به‌ تدریج‌ سفت‌ می‌شود، در این‌ هنگام‌ آن‌ را از فریزر خارج‌ نمائید و با همزن‌ آن‌ قدربزنید تا نرم‌ و یكدست‌ شود. و پس‌ از آن‌ بیسكویت‌ خرد شده‌ را به‌ مواد اضافه‌ كنید.
سپس‌ در ظرف‌ را محكم‌ ببندید و دوباره‌ آن‌ را داخل‌ فریزر با درجه‌ كم‌ بگذارید.
قبل‌ از مصرف‌ بستنی‌، آن‌ را در مایكروویو قرار دهید تا كمی‌ نرم‌ شود، برای‌ تزئین‌ می‌توانید از گیلاس‌ وویفر استفاده‌ نمایید



بستنی زمستانی ( بادامی )

موادلازم :

پودر بادام بو داده 150 گرم
زرده تخم مرغ 3 عدد
خامه زده شده پاستوریزه 500 گرم
شکر 500 گرم
روغن چند قطره
بادام خرد شده مقداری

طرز تهیه :

درون یک ظرف 150 گرم شکر را با 4 قاشق آب روی حرارت می گذاریم. وقتی شکر آب شد، پودر بادام را اضافه می کنیم. زمانی که طلایی شد و به صورت کارامل درآمد ( قهوه ای رنگ شد )، از روی حرارت برمی داریم و روی یک سطح صاف یا کاغذ چرب می ریزیم و می گذاریم تا سرد شود. پس از آن با وردنه روی آن می کشیم تا کارامل های خشک شده، به طور کامل خرد شوند.

درون ظرفی، زرده ها را با بقیه شکر آن قدر می زنیم تا شکر به طور کامل حل و مانند کِرِم شود. آن گاه بادام کارامل شده را به همراه خامه به کرم می افزاییم و به صورت دورانی خوب مخلوط می کنیم. سپس درون قالبی که از قبل با کاغذ پوشانیده ایم، می ریزیم و درون فریزر قرار می دهیم تا به طور کامل سفت شود.

بستنی آماده سرو است ، ولی یک ربع قبل از سرو کردن از فریزر درمی آوریم و به ظرف اصلی منتقل می کنیم . بادام خرد شده را روی آن می ریزیم و سرو می کنیم.



بستنی

مواد لازم:
تخم مرغ ۳ عدد
شیر ۴ لیوان
وانیل یک سوم قاشق چایخوری
زعفران یک سوم قاشق چایخوری
شکر یک و نیم لیوان
گلاب يك لیوان
ثعلب یک دوم قاشق مرباخوری

طرز تهیه
ثعلب و وانیل و شکر را مخلوط کرده و تخم مرغها را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سفت شود و به آن شیر و گلاب اضافه کرده و ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا جوش آید، بعد بگذارید خنک شود، زعفران را در یک قاشق آب حل کرده و اضافه کنید و در فریزر قرار دهید، مرتب مایه بستنی را هم بزنید تا کش بیاید و بستنی سفت شود، بستنی قابل مصرف است.



آیس کافی

مواد لازم
نسکافه گلد 2 قاشق مرباخوری
نسکافه کلاسیک 1 قاشق مرباخوری
یخ 10 قطعه
شکر 5 قاشق چایخوری
آب داغ 250 سی سی
توت فرنگي براي تزيين

طرز تهیه
نسکافه ها داخل آب جوش حل کرده و شکر را در آن ریخته و داخل مخلوط کن به همراه یخ می زنیم تا حسابی کف کند. آنگاه با بستنی داخل لیوان بزرگ سرو می کنیم .



بستنی سنتی ایرانی

مواد لازم

- شیر چرب 1 لیتر

- شکر 400 گرم

- ثعلب یک قاشق غذاخوری

- گلوب نصف استکان

- خامه 100 گرم

- پسته خرد شده 50 گرم

- زعفران به مقدار لازم


طرز تهیه

ابتدا شکر و ثعلب را خوب با هم مخلوط می کنیم سپس شیر را اضافه می کنیم خوب حل شود سپس گلاب و زعفران را به آن اضافه نموده و هم می زنیم. سپس داخل دستگاه بستنی ساز ریخته و بمدت 40 دقیقه می گذاریم تا خوب سفت شود.
خامه را داخل یک سینی پخش می کنیم و سپس داخل فریزر می گذاریم یک تا دو ساعت بعد بیرون آورده و با کاردک می تراشیم و داخل بستنی نان می ریزیم و پسته را هم به آن اضافه نموده بمدت 7 الی 8 ساعت داخل فریزر قرار داده و سپس سرو می کنیم.


+ نوشته شده در  پنجشنبه هفدهم شهریور 1390ساعت 18:22  توسط سرآشپز روز  | 

انواع بستنی 1


طرز تهیه بستنی سنتی


1 کیلو

شیر

250 گرم

شکر

30 گرم

ثعلب

نصف استکان

گلاب

یک سوم قاشق چایخوری

زعفران سائیده

100 گرم

خامه

طرز تهیه:

شیر را می جوشانیم و بعد حرارت آن را ملایم کرده و زعفران حل شده در گلاب را اضافه می کنیم و شکر و ثعلب مخلوط شده را هم کم کم به آن اضافه کرده، با چنگال مرتب به هم می زنیم تا شکر و ثعلب در شیر حل شود. پس از خنک شدن مایع بستنی، آن را در ظرف فلزی ( استیل) می ریزیم و در ظرف پر از یخ نرم شده قرار می دهیم و با همزن مرتب به هم می زنیم تا بستنی خودش را گرفته وسفت و کشدار شود. ظرف را در فریزر قرار می دهیم و بعد از نیم ساعت آن را در می آوریم و مجدداً با همزن خوب می زنیم تا بستنی آماده شود. موقع سرو می توانیم آن را در ظرف بستنی خوری بریزیم و با یک قاشق سوپخوری شربت آلبالو آن را تزئین کنیم و یا به طریق زیر به آن خامه تکه تکه شده اضافه کنیم.

خامه را با کاردک فلزی یا پلاستیکی به کف سینی به قطر 2 میلی متر بکشید و آن را در فریزر و یا یخدان قرار دهید.پس از سفت شدن آن را با کاردک از سینی جدا کرده و به بستنی اضافه کنید . موقع سرو از پودر پسته هم می توانیم استفاده کنیم.

نکات تغذیه ای:

به علت وجود شیر و خامه در بستنی، برای افرادی که به مقدار کم لبنیات می خورند، می تواند مفید باشد ولی خواص شیر را نخواهد داشت.

کل انرژی این مقدار بستنی، 1735 کالری است. این مقدار اگر توسط 10 نفر میل شود، سهم هر فرد 5/173 کالری خواهد بود.



چند نوع گلاسه بستنی

مواد لازم

بستنی سنتی به مقدار لازم

شیر یک لیوان و نیم

آب طالبی یک لیوان

شیرکاکائو یک لیوان

آب هویج یک لیوان

شاتوت به مقدار لازم

کاکائو یک قاشق مرباخوری

پودر ژلاتین یک قاشق مرباخوری
گلاسه بستنی

طرز تهیه بستنی با ژله کاکائو برای دو نفر

یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین را با دو قاشق غذاخوری آب جوش مخلوط کرده و به صورت بن‌ماری آن‌را خوب حل می‌کنیم. یک لیوان شیر را با یک قاشق مرباخوری کاکائو و یک قاشق غذاخوری شکر مخلوط کرده و روی حرارت قرار می‌دهیم تا کاکائو و شیر حل شود سپس ژلاتین حل شده را داخل آن می‌ریزیم و هم می‌زنیم و از روی حرارت برمی‌داریم.

در دو ظرف بستنی‌خوری از این مخلوط ریخته و کمی بعد از سرد شدن در یخچال قرار می‌دهیم تا خودش را بگیرد. موقع سرو کردن روی این ژله، بستنی می‌گذاریم و سرو می‌کنیم.

به جای ژله کاکائو از ژله‌های آماده بازار هم می‌توانیم استفاده کنیم و یا به جای پودر ژلاتین از پودر نشاسته استفاده کنیم. مقدار پودر نشاسته دو قاشق غذاخوری برای یک لیوان شیر است و آن‌را مثل فرنی آماده می‌کنیم و در یخچال قرار می‌دهیم بعد از سرد شدن با بستنی سرو می‌کنیم.
کافه گلاسه

طرز تهیه کافه گلاسه برای دو نفر

یک لیوان شیرکاکائو را در میکسر ریخته و خوب هم می‌زنیم.

به مدت پنج دقیقه آن را در فریزر قرار می‌دهیم.

سپس در لیوان مقداری از شیر کاکائو را ریخته و کمی از بستنی و دوباره مقداری شیرکاکائو و کمی دیگر از بستنی تا لیوان پُر شود و آماده سرو کردن.

شیرکاکائو را بدون شکر درست کنید و فقط از شیرینی بستنی استفاده کنید و اگر شیرین‌تر دوست دارید، یک قاشق غذاخوری شکر در آن بریزید.


گلاسه شاتوت

گلاسه شاتوت

مقداری شاتوت را در میکسر ریخته و میکس می‌کنیم و نصف لیوان شیر به آن اضافه کرده وقتی خوب مخلوط شد، آن‌را در لیوان ریخته و روی آن بستنی قرار می‌دهیم.


گلاسه طالبی

گلاسه طالبی

یک لیوان آب طالبی را در لیوان ریخته و روی آن مقداری بستنی قرار می‌دهیم. این گلاسه بسیار ساده و خوشمزه است.


گلاسه هویج

آب هویج بستنی

آب هویج را در لیوان ریخته و روی آن بستنی قرار می‌دهیم. آب هویج بستنی، سنتی‌ترین گلاسه است.




این بستنی فقط موز دارد

شاید کمی عجیب باشد اما جالب است که بدانید فقط با موز، بدون هیچ ماده‌ی دیگری می‌توان بستنی خوشمزه‌ای را آماده کرد.

برای تهیه‌ی این بستنی، موزهای کاملاً رسیده بهتر است؛ زیرا شیرینی آن بیشتر است و خوب همان‌طور که قبلا ذکر شد این بستنی فاقد شکر و هر ماده‌ی دیگری است و این شیرینی طبیعی موزهای رسیده به ما کمک می کند تا بستنی خوش طعم‌تری داشته باشیم.


موزها را پوست کنده و خرد کنید.



بستنی موزی

سپس آن‌ها را به مدت یک تا دو ساعت درون فریزر قرار دهید تا یخ بزنند.

با همزن، موزها را خیلی خوب هم بزنید.


در این لحظه می‌بینید که موزها تبدیل به بستنی می‌شوند.





آشنایی با روش تهیه بستنی یخی شلیل و توت‌فرنگی

مواد لازم

توت‌فرنگی دو پیمانه؛ ساقه آن‌ها جدا شود.

شلیل چهار عدد، دو نیم شود؛ هسته آن‌ها جدا شده و به قطعات ریز تقسیم شود.

شکر نصف پیمانه

طرز تهیه

* درون یک دستگاه مخلوط کن، مواد فوق را خوب با هم مخلوط کنید.

* مخلوط را درون یک صافی با سوراخ‌های ریز، ریخته و پوست شلیل و تخم‌های توت‌فرنگی را از آن‌ها جدا کرده و صاف کنید.

* مخلوط را در 8 قالب بستنی تقسیم کرده و درون هر کدام یک عدد چوب بستنی قرار دهید.

* قالب‌ها را به مدت 4 ساعت درون فریزر قرار دهید تا یخ بزنند.

* مقدار بستنی یخی تهیه شده، بسته به اندازه قالب‌ها، برای 6 تا 8 نفر تهیه شده است.

نکته:

اگر قالب‌های بستنی در دسترس ندارید می‌توانید به جای آن از لیوان‌های پلاستیکی استفاده کنید و هنگام جدا کردن بستنی یخی، آن‌ها را زیر آب گرم قرار دهید.




بستنی سنتی

چند نكته ضروری در مورد تهیه بستنی ها:

1- وقتی خامه به راحتی شكل نمی گیرد، نشان دهنده پرچرب بودن آن است. در این صورت كمی شیر خنك به آن اضافه می كنیم و خوب به هم می زنیم، بعد مورد استفاده قرار می دهیم. علت دیگر ، شل بودن خامه است كه در این صورت مقداری پودر خامه خشك اضافه می كنیم.

2- شیر را برای تهیه بستنی حتماً بجوشانید.

3- اگر كیفیت ثعلب( ماده پودری شكلی است كه معمولاً برای غلیظ كردن بستنی ها و بعضی از مرباها مورد استفاده قرار می گیرد) پائین بوده ویا مقدار آن برای تهیه بستنی كم باشد، در این شرایط بستنی كشدارنشده و حالت یخی به خود می گیرد، پس بهتر است به مقدار تعیین شده توجه شود.

مواد لازم

1 كیلو

شیر

250 گرم

شكر

30 گرم

ثعلب

نصف استكان

گلاب

یك سوم قاشق چایخوری

زعفران سائیده

100 گرم

خامه

طرز تهیه:

شیر را می جوشانیم و بعد حرارت آن را ملایم كرده و زعفران حل شده در گلاب را اضافه می كنیم و شكر و ثعلب مخلوط شده را هم كم كم به آن اضافه كرده، با چنگال مرتب به هم می زنیم تا شكر و ثعلب در شیر حل شود. پس از خنك شدن مایع بستنی، آن را در ظرف فلزی ( استیل) می ریزیم و در ظرف پر از یخ نرم شده قرار می دهیم و با همزن مرتب به هم می زنیم تا بستنی خودش را گرفته وسفت و كشدار شود. ظرف را در فریزر قرار می دهیم و بعد از نیم ساعت آن را در می آوریم و مجدداً با همزن خوب می زنیم تا بستنی آماده شود. موقع سرو می توانیم آن را در ظرف بستنی خوری بریزیم و با یك قاشق سوپخوری شربت آلبالو آن را تزئین كنیم و یا به طریق زیر به آن خامه تكه تكه شده اضافه كنیم.

خامه را با كاردك فلزی یا پلاستیكی به كف سینی به قطر 2 میلی متر بكشید و آن را در فریزر و یا یخدان قرار دهید.پس از سفت شدن آن را با كاردك از سینی جدا كرده و به بستنی اضافه كنید . موقع سرو از پودر پسته هم می توانیم استفاده كنیم.

نكات تغذیه ای:

به علت وجود شیر و خامه در بستنی، برای افرادی كه به مقدار كم لبنیات می خورند، می تواند مفید باشد ولی خواص شیر را نخواهد داشت.

كل انرژی این مقدار بستنی، 1735 كالری است. این مقدار اگر توسط 10 نفر میل شود، سهم هر فرد 5/173 كالری خواهد بود.


+ نوشته شده در  پنجشنبه هفدهم شهریور 1390ساعت 18:19  توسط سرآشپز روز  |